Ryba
Potřebné ingredience
Mramorový korpus: 6 vajec, 375hladké mouky, 360g moučka cukru, 250ml oleje, 125ml vroucí vody, 1 prášek do pečiva. Těsto převzato od Dáši (onasi) a tímto jí moc děkuji
Postup přípravy
Dostala jsem od babičky starodávnou formu na rybu a to bych nebyla já, abych jí hned nezkusila. Použila jsem naše oblíbené mramorové těsto.
Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta obarvíme kakaem. Do vymazané vysypané formy pak střídavě dáváme těsto po lžících. Vždy do středu dáme jednu barevnou lžíci těsta a dvě lžíce světle a opět do středu lžíci barevného těsta a 2 lžíce světlého... dokud těsto nespotřebujeme. Těsto dál nijak nemícháme, samo se bude rozlévat a bude vytvářet kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu.
Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta obarvíme kakaem. Do vymazané vysypané formy pak střídavě dáváme těsto po lžících. Vždy do středu dáme jednu barevnou lžíci těsta a dvě lžíce světle a opět do středu lžíci barevného těsta a 2 lžíce světlého... dokud těsto nespotřebujeme. Těsto dál nijak nemícháme, samo se bude rozlévat a bude vytvářet kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé